Când gradele urcă în termometre şi atmosfera se încinge, parcă nu-ţi vine să mai aprinzi aragazul sau cuptorul ca să găteşti. În astfel de zile caniculare, îţi recomandăm să consumi salate şi supe care nu necesită preparare termică. Cu ingredientele potrivite şi un pic de inspiraţie, îţi vor ieşi nişte mâncăruri delicioase! Salată cu mozzarela
Ingrediente: 100 g mozzarela, două roşii mari, o lingură de roşii uscate, o lingură de capere, o lingură de ulei de măsline, câteva frunze de busuioc, sare, piper, pâine. Preparare: se taie felii roşiile proaspete şi mozzarela şi se pun într-un bol, după care se asezonează cu sare şi piper şi se adaugă uleiul de măsline. Se amestecă, apoi se presară caperele, roşiile uscate tocate şi frunzele de busuioc. Se serveşte cu pâine proaspătă sau cu crutoane.
PONT Mozzarela este o brânză produsă din lapte de bivoliţă, de aceea are cu 60% mai mult calciu şi conţine cu 40% mai puţin colesterol decât laptele de vacă. Salată mediteraneeană cu sardine
Ingrediente: 90 g frunze de salată, o mână de măsline negre, o lingură de capere, două conserve de 120 g de sardine în ulei, o lingură de oţet din vin roşu, sare, piper. Preparare: se spală frunzele de salată, se rup în bucăţele şi se pun într-un bol, apoi se adaugă măslinele şi caperele. Se scot sardinele din cutie, se scurg de ulei, se taie în bucăţele şi se adaugă în bol. Se face un sos din uleiul rămas de la sardine, oţet, sare şi piper şi se asezonează salata.
PONT: Sardinele sunt o excelentă sursă de nutrienţi şi antioxidanţi şi conţin puţine calorii. Salată cu rucola
Ingrediente: o mână de rucola, o roşie, o jumătate de castravete, o jumătate de morcov, câteva frunze de salată verde, iar pentru sos, sare, o lingură de ulei de măsline şi zeama de la o lămâie. Preparare: se spală toate legumele. Se rup frunzele de salată şi de rucola în bucăţi mai mici