Ministerul Mediului a supus dezbaterii publice un proiect de act normativ ce vizează inventarul patrimoniului Deltei Dunării, iar documentul vine să completeze o hotărâre de Guvern aprobată în 2006. Practic, toate lacurile, cantoanele, insulele, terenurile, inclusiv zonele strict protejate, şi clădirile aflate în administrarea ARBDD sunt evaluate la anumite sume de bani.
Prin document, „se aprobă actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile ce alcătuiesc domeniul public al statului, aflate în administrarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice – Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru aprobarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare, ca urmare a evaluării şi reevaluării acestora”.
Iniţial, toate bunurile înscrise în inventarul ARBDD, au primit o valoare simbolică de 1 leu: „Având în vedere faptul că Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării are în administrare bunuri imobile înregistrate cu valoarea de 1 leu, a fost întocmită o metodologie pentru evaluarea acestor bunuri. Propunerea de modificare a valorilor de inventar ale bunurilor imobile are la bază procesul verbal întocmit de către comisia de evaluare”, se mai precizează în proiectul de hotărâre.
În ceea ce priveşte valoarea acestor bunuri, sediul ARBDD a fost evaluat la 5.774.411,33 de lei, Centrul de informare Sulina la 201.686,8039 de lei, zona strict protejată Grindul Chituc a fost evaluată la 23.000.000 de lei, iar Lacurile Razim, Zmeica şi Goloviţa la 832.576.000 de lei.
Ministerul Mediului a supus dezbaterii publice un proiect de act normativ ce vizează inventarul patrimoniului Deltei Dunării, iar documentul vine să completeze o hotărâre de Guvern aprobată în 2006. Practic, toate lacurile, cantoanele, insulele, terenurile, inclusiv zonele strict protejate, şi clăd