Se obtine din frunze de Camellia sinensis si este unul dintre cele mai greu de procesat ceaiuri, deoarece se oxideaza partial in timpul procedeului mai mult decat ceaiul verde si mult mai putin decat cel negru. Este cunoscut in medicina traditionala chineza in special pentru ca ajuta la slabit, de aceea a si fost botezat „arzator de grasimi” („fat burner”).
Ceaiul oolong a inceput sa devina un remediu tot mai cunoscut, despre care tot mai multi cercetatori sustin ca previne cancerul, artrita reumatoida si stimuleaza arderea grasimilor. Un studiu realizat de oamenii de stiinta japonezi si publicat in revista de specialitate a Scolii de Medicina de la Universitatea Tokushima, Japonia, arata ca persoanele care consuma oolong ard de peste doua ori mai multe calorii decat cele care obisnuiesc sa bea aceeasi cantitate de ceai verde.
Integral pe doctorulzilei.ro
Foto: drinks.seriouseats.com Tag-uri: ceai, boala, sanatate
Se obtine din frunze de Camellia sinensis si este unul dintre cele mai greu de procesat ceaiuri, deoarece se oxideaza partial in timpul procedeului mai mult decat ceaiul verde si mult mai putin decat cel negru. Este cunoscut in medicina traditionala chineza in special pentru ca ajuta la slabit, de aceea a si fost botezat „arzator de grasimi” („fat burner”).
Ceaiul oolong a inceput sa devina un remediu tot mai cunoscut, despre care tot mai multi cercetatori sustin ca previne cancerul, artrita reumatoida si stimuleaza arderea grasimilor. Un studiu realizat de oamenii de stiinta japonezi si publicat in revista de specialitate a Scolii de Medicina de la Universitatea Tokushima, Japonia, arata ca persoanele care consuma oolong ard de peste doua ori mai multe calorii decat cele care obisnuiesc sa bea aceeasi cantitate de ceai verde.
Integral pe doctorulzilei.ro
Foto: drinks.seriouseats.com Tag-uri: ceai, boala, sa