Primăria oraşului Panciu a instituit restricţii temporare de construire în zona Gării. Săptămâna trecută, Consiliul Local a adoptat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Ion Petre, prin care se interzice amplasarea sau realizarea oricărui tip de obiectiv de interes privat în zona Parc Gară CFR. „Perioada pentru care se instituie aceste restricţii este de 3 ani, începând cu data hotărârii de consiliu“, a precizat Ion Petre.
Primarul a explicat că măsura are ca scop protejarea arealului menţionat, prin realizarea unor lucrări de utilitate publică, incluse într-un amplu proiect de amenajare peisagistică şi utilitară a zonei Parc Gară CFR. „De mai bine de 5 ani, Gara Panciu nu mai este funcţională, clădirea şi parcul fiind abandonate şi aflate într-un proces de continuă degradare. Nefiind proprietari, nu putem interveni, iar numeroasele intervenţii privind administrarea acestor bunuri au rămas fără rezultat. Singura soluţie este ca Guvernul României să ne transmită în proprietate bunurile menţionate. În acest scop, am făcut demersuri către Ministerul Transporturilor, prin iniţierea şi promovarea unei hotărâri de guvern. În prezent suntem în aşteptarea unui răspuns, concretizat prin publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern, iar ulterior vom proceda la predarea-primirea, pe bază de protocol, a acestor imobile“, a mai spus primarul Ion Petre.
De mai mulţi ani, Primăria Panciu s-a arătat interesată de clădirile în care a funcţionat staţia CFR Panciu. Autorităţile locale au solicitat SNCFR Galaţi să îi transfere în administrare clădirea staţiei CFR şi terenul aferent pentru a construi o cantină de ajutor social şi un parc. Edilii din Panciu au propus în schimb să scutească SNCFR de taxele şi impozitele datorate la nivel local. Primarul Ion Petre a declarat că imobilul deţinut de SNCFR şi aflat într-un stadiu avansat de degradare ar putea d