Doar 17 produse tradiţionale din Vrancea sunt înregistrate la Ministerul Agriculturii de producătorii vrânceni. Atestarea a fost obţinută în perioada 2008-2011, iar pe lista produselor tradiţionale nu se regăsesc caşcavalul afumat de Soveja sau păstrăvul de Lepşa. Procedura de atestare a produselor tradiţionale va fi modificată de Ministerul Agriculturii, iar produsele tradiţionale vor fi marcate cu un logo naţional.
Doar 17 produse tradiţionale sunt înregistrate de doi producători vrânceni din industria alimentară, potrivit informaţiilor de la Ministerul Agriculturii. Sunt singurele produse tradiţionale din Vrancea recunoscute la nivel naţional care pot fi vândute legal, având această certificare recunoscută de autorităţile statului. Printre produsele tradiţionale nu se regăsesc caşcavalul afumat de Soveja sau păstrăvul afumat de la Lepşa, pe care niciun producător nu a avut curajul şi puterea financiară să le înregistreze.
Majoritatea produselor tradiţionale înregistrate legal din Vrancea sunt realizate de Aurora Com din Odobeşti, atestarea fiind obţinută în perioada 2008-2009. Atunci, Aurora a obţinut certificarea ca produse tradiţionale a mai multor sortimente de produse din carne, respectiv costiţă, slănină, file, guşă, pastramă afumate tradiţional, muşchi, drob de casă, şoric aperitiv. Iar această certificare s-a văzut în profitul obţinut şi postare pe o nişă a industriei alimentare unde Aurora practic nu are rival. În ciuda preţurilor mai ridicate, clienţii preferă aceste produse deoarece au garanţia calităţii lor. Ulterior, la nivelul judeţului Vrancea a mai obţinut certificarea ca produse tradiţionale întreprinderea individuală Mihalache Adrian Cristinel din Adjud, pentru zacuscă de vinete, zacuscă de ciuperci, dulceţuri de vişine, cireşe, căpşuni, nuci verzi, gutui sau sirop de soc.
Regulile pentru autorizarea produselo