Deşi prima sesiune din august a debutat promiţător, lucrurile au stat diferit în cea de-a doua şedinţă a lunii de la Sibex. Lichiditatea din ultima zi a săptămânii a fost una redusă, pe piaţă simţindu-se un aer de vacanţă. La închidere, volumul indica o scădere cu 52,5% faţă de ziua anterioară. Numărul contractelor a fost de 865 iar valoarea acestora s-a situat la 11,64 milioane lei. A fost cel mai slab rezultat de pe piaţa futures sibiană din ultimele zece şedinţe. Evoluţia cotaţiilor a fost predominant "verde", cu excepţia derivatelor pe preţul petrolului. "Luna august este, în general, una în care se observă efectul concediilor. De aceea, este posibil să avem parte de un recul al volumelor zilnice, iar sesiunea de la finalul săptămânii trecute a fost un semnal în acest sens. Cu toate acestea, evoluţiile şi eventuale ştiri de impact de pe pieţele externe ar putea schimba radical situaţia", a explicat un broker.
La finalul zilei s-au înregistrat 425 de contracte DEDJIA_RON pe scadenţa septembrie, reprezentând aproape 50% din volumul total. Cotaţia indicelui a închis din nou pe plus, evoluând corelat cu piaţa din SUA. Mai exact, preţul futures al indicelui a acumulat 29 de puncte şi a fost cotat la 15.584 de puncte.
Pe segmentul valutar s-a detaşat perechea euro/dolar, care a ocupat locul secund în topul şedinţei, cu 266 contracte. Dintre acestea, 238 au fost încheiate pe scadenţa septembrie şi 28 pe scadenţa decembrie. Cotaţia monedei unice s-a apreciat consistent, cu 0,61% pe termenul scurt, şi cu 0,49% pentru ultima lună din an, închizând la 1,3292 şi 1,3270 lei.
În sectorul futures pe mărfuri, derivatul DEOIL_LSC s-a făcut remarcat prin 119 contracte. Pariurile pe evoluţia preţului petrolului s-au soldat cu o depreciere de 1,08% a aurului negru, la 106,6 dolari pe baril. Pentru speculaţiile cu preţul unciei de aur, interesul a fost redus. Au f