Metoda de înşelătorie „ACCIDENTUL” este cunoscută la nivel naţional. Dacă în alte judeţe, numărul victimelor este de ordinul zecilor, la Bistriţa, doar trei persoane au dat bani acestor excroci. Şi alţii erau cât pe ce să o facă, dar au fost lămuriţi de prieteni că e o înşelătorie...
Persoanele în vârstă din întreaga ţară sunt luate în vizor de o nouă grupare de infractori. Aceştia sună, deţinând informaţii personale, la anumite persoane cărora li se prezintă a fi cineva din neam, care a avut un accident şi are nevoie de o sumă de bani urgent.
Bătrânii, mai miloşi şi mai neinformaţi, cu ochii în lacrimi, sar în ajutorul presupuselor rude de sânge şi transferă bani pentru a-i ajuta. Abia apoi descoperă că de fapt, au fost înşelaţi! Dacă în alte judeţe, numărul celor înşelaţi e de ordinul zecilor, la Bistriţa, oamenii sunt totuşi mai sceptici, sau au prieteni care-i împiedică să cadă în astfel de plase.
De la începutul anului 2013 până în prezent s-au înregistrat la Ispectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa – Năsăud doar trei plângeri din partea unor persoane care au căzut în această plasă, cea mai recentă fiind înregistrată la data de 3 mai.
„Astfel, la data menţionată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa au fost sesizaţi de către R.A. de 85 ani din Bistriţa despe faptul că a fost înşelat de către o persoană necunoscută. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în 24.04.2013, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost sunat pe telefonul fix de un necunoscut care i-a indus certitudinea că este ginerele său, relatându-i că a fost implicat într-un accident rutier cu o delegaţie străină. Imediat a fost preluat de către „avocatul” acestuia, care l-a determinat să trimită suma de 4500 lei, într-un cont, reprezentând onorariul. În acest caz, cercetările sunt efectuate de către Biroul de Investigaţii Crimina