Au cotizat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ani la rând, sperând ca la un moment dat să aibă ceva beneficii, însă s-au trezit că au aruncat banii aiurea. Li s-a întâmplat acest lucru câtorva zeci de pensionari din Târgu-Cărbunești care au constatat că au cotizat la o instituție care a intrat în faliment. A fost însă făcută o nouă casă de ajutor reciproc și își pot recuperarea banii numai pensionarii care au cotizat la noua instituție. Conducerea CARP Gorj susține că se putea ajunge în această situație numai printr-o deturnare de fonduri.
Pentru mulți pensionari gorjeni, Casa Județeană de Ajutor Reciproc pare să fie ultima șansă de a trăi de la o zi la alta. Foarte mulți vârstnici apelează la serviciile acestei instituții care oferă ceva beneficii pensionarilor pentru care traiul este din ce în ce mai greu. Așa au făcut și câțiva zeci de pensionari din Târgu-Cărbunești, care au depus bani la Casa de Ajutor Reciproc din localitate, dar care a fost falimentată de conducere.
Interesant este că aceeaşi conducere care a falimentat vechea casă de ajutor reciproc a deschis o alta, care funcţionează fără probleme, în ciuda zecilor pe pensionari păcăliţi. „S-a închis, s-a terminat cu totul. Oamenii nu-și mai pot recupera banii. Nu se mai poate, doar cei care au venit la noua casa. La vechea casă e falimentul declarat și închisă. Nu e în insolvență”, a declarat directorul CARP Târgu-Cărbunești, Elvira Șurlin.
Afaceri murdare pe banii pensionarilor
Conducerea Casei Județene de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a aflat de problema pensionarilor din Târgu-Cărbunești și susține că se putea ajunge în această situație numai săvârșind infracțiunea de deturnare de fonduri. „După părerea mea se chemă furt pe fața. Nu putea acea doamnă, plătită din banii contribuabililor, să bage unitatea în insolvență. Dacă avea necazuri în privința plăților, deși nu cr