Nu este pentru nimeni un secret că usturoiul poate face minuni asupra sănătăţii noastre, însă multe dintre virtuţile acestuia sunt ignorate.
1. Un compus chimic din usturoi poate să pătrundă membranele groase ale bacteriilor mult mai eficient şi mai repede decât antibiotice care prezintă efecte adverse, cum ar fi ciprofloxacinul.
2. Testele pe animale vii arată că usturoiul poate minimiza problemele legate de diabet. El influenţează activitatea insulinei mai degrabă decât scade presiunea sangvină, notează „Natural News”.
3. Dacă ai toxiinfecţie alimentară, poţi folosi cu încredere usturoiul, care are proprietăţi antibiotice, antivirale şi un efect curativ pentru multe boli patologice.
Dacă consumi usturoi zilnic, coprul tău va dispune de destulă protecţie patogenică pentru a preveni orice tip de infecţie.
4. Sănătatea cardiovasculară este sporită cu ajutorul usturoiului. El permite oxidarea colesterolului. Colesterolul care nu este oxidat este important în producerea de ţesut nervos, dar şi în convertirea razelor UVB în vitamina D3.
Usturoiul dialtă vasele de sânge pentru a scădea presiunea sangvină, dizolvă plăcile arteriale şi previne oxidarea unor lipide importante care duc la distrugerea celulelor.
5. Usturoiul este un antioxidant puternic, care ajută sistemul imunitar şi luptă împotriva cancerului. Compuşii săi, cum ar fi sulful au seleniul, contribuie la eliminarea celulelor canceroase din organism.
6. În anul 1970, Robert Lin, preşedintele Nutrition International din Irvine, California, a folosit usturoiul pentru a detoxifia saturnismul în rândul copiilor, acţiune desfăşurată cu succes.