Producătorul de vinuri "Cramele Halewood" a lansat primul vin ecologic din viile plantate în regiunea Murfatlar, "Byzantium Rose Euxine", caracterizat de reprezentanţii companiei ca fiind "un vin de excepţie, rezultatul vinificării < în alb > a Shirazului, care se face remarcat prin prospeţime şi fructuozitate".
Halewood se numără printre puţinii cultivatori de viţă-de-vie ecologică şi producători de vin ecologic din ţara noastră.
Potrivit Adrianei Grecu, director de marketing şi export în cadrul societăţii Cramele Halewood, în anul 2011, în România, numai 362,67 ha de viţă-de-vie au fost certificate ecologic.
Domnia sa ne-a declarat că, în acest an, compania a mai lansat câteva vinuri, "superpremium şi icon (n.r. vinuri a căror calitate este recunoscută de mari cunoscători din domeniu)", printre acestea numărându-se "Rhea Viognier", până la sfârşitul anului în curs societatea urmând să mai lanseze câteva vinuri noi.
Adriana Grecu susţine că anul viticol trecut a fost unul foarte bun, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ.
* Jumătate din producţia de vinuri merge la export
Halewood a încercat permanent să ţină balanţa echilibrată între piaţa internă şi exporturi, ne-a spus Adriana Grecu, precizând că exporturile sunt şi vor rămâne un vector important pentru companie, în prezent circa 50% din producţie fiind destinată pieţelor străine.
"Producem vin pentru exportul pe pieţe precum Marea Britanie, Ţările Baltice, Germania, ca pieţe principale. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea pieţelor pe care deja suntem prezenţi, dar şi pe câştigarea de noi parteneri de afaceri şi deschiderea de noi pieţe la export", ne-a mai spus reprezentantul producătorului de vinuri de la Halewood.
Domnia sa opinează că, pe piaţa externă a vinului, competiţia este foarte strânsă, "fiind foarte greu să vinzi un produs ca