Elevii Şcolii din Vânători s-au bucurat de o zi de neuitat, vineri, în cadrul unei activităţi extracurriculare desfăşurate în cadrul proiectului „Summer School”. Sub îndrumarea profesoarelor Alexandrina Anton, de la Grădiniţa nr.16 din Focşani, şi a Soficăi Dărmănescu, de la Grădiniţa din Vânători, elevii au luat parte la mai multe activităţi cu caracter educativ, au socializat şi s-au cunoscut mai bine.
Copiii au creat diverse lucrări prin tehnica origami. Se ştie despre această tehnică faptul că este de mare importanţă în dezvoltarea gândirii constructive a copiilor, a imaginaţiei lor creatoare, a gustului artistic. Origami activează procesul de gândire şi bineînţeles dezvoltă străduinţa, precum şi realizarea muncii minuţioase. Prin urmare, cadrele didactice şi-au propus să îi familiarizeze pe copii cu conceptele de bază geometrice, dar şi-au propus totodată şi să le dezvolte spiritul de observaţie şi să le îmbogăţească vocabularul cu termini specifici.
Cele două cadre didactice au luat parte voluntar la activitatea desfăşurată în cadrul proiectului „Summer School”, însă efortul lor a fost răsplătit de satiscaţia de a-i fi văzut pe elevi lucrând în echipă, dezvoltându-şi creativitatea şi desfăşurând o activitate plăcută. „Se ştie că educaţia extracurrriculară, realizată dincolo de procesul de învăţământ, îşi are rolul şi locul bine stabilit în formarea personalităţii copiilor. Educaţia prin activităţile extracurriculare urmăreşte identificarea şi cultivarea corespondenţei optime dintre aptitudini, talente, cultivarea unui stil de viaţă civilizat, precum şi stimularea comportamentului creativ în diferite domenii. Activitatea practică reprezintă baza formării fiecărui copil pentru muncă şi viaţă. Alături de celelalte obiecte de studiu, are un rol important în conturarea personalităţii umane. De aceea activitatea a îmbrăcat o formă artistică. Elevii au