După eșecul de la definitivat, când doar jumătate dintre candidați au reușit să ia nota de trecere de minimum 8, profesorii își vor spăla reputația cu ajutorul notelor obținute la examenul de titularizare, considerat a doua treaptă de intrare în învățământul preuniversitar. Peste 47% dintre rezultate sunt între 7 și 10, ceea ce le crește șansele de a-și găsi o catedră pe perioadă nedeterminată. PROFESORI
Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Potrivit MEN, au fost evaluate lucrările a 29.509 de candidaţi, dintre aceştia 14.098 (47,78%) obţinând note între 7 şi 10, iar 9.476 (32,11%) note între 5 şi 7, în timp ce 5.935 de participanţi au obţinut note mai mici de 5.
Cel mai scăzut procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în județul Mehedinți (30,02%), care a ieșit codaș și la examenul de definitivat (38%). La polul extrem s-a situat Clujul, unde peste 56% dintre profesori au reușit să înscrie câte o notă de șapte. Cireașa de pe tort a venit însă din partea Capitalei, care a strâns 19 note de maxime din totalul de 160.
Per total, rezultatele întrec orice așteptări, în condițiile în care profesorii s-au plâns că la examenul titularizare s-a pus accentul mai mult pe metodică și mai puțin pe specialitatea fiecăruia. Contestațiile se pot depune astăzi și mâine, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 8 august. Reamintim că pentru un post de titular este nevoie de minimum nota șapte, iar pentru unul de suplinitor cel puțin cinci.
'Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului', arată M