-AA+A
După cum ne anunţă profesorul Ioan Seni, preşedintele Despărţământului Năsăudean al ASTRA, interferenţele culturale dintre judeţul nostru şi oaspeţii români de peste Prut se vor relua marţi, prin sosirea unui grup de copii şi profesori de la Şcoala de Arte Cojuşna din raionul Străşeni al Republicii Moldova, precum şi a unui grup de cadre didactice din Asociaţia „Lumina” a Pedagogilor Transnistreni din Republica Moldova, grupuri care vor fi cazate de Asociaţia culturală Sfântul Pahomie de la Gledin, în complexul cultural-ortodox din localitate, prin bunăvoinţa părintelui Ioan Titieni.
„Programul celor şapte zile vizează cunoaşterea obiectivelor turistice din municipiul Bistriţa, un dialog artistic cu ansamblul de copii «Doiniţa» la Centrul Militar, vizitarea Muzeului Grăniceresc Năsăud, un schimb de experienţă cu ansamblurile de copii de la Rebrişoara, Rebra, Nepos, Năsăud. De asemenea, la Rebrişoara, oaspeţii vor cunoaşte Peştera «Izvorul Tăuşoarelor», în cadrul unei expuneri video, şi vor vizita muzeul sătesc. Vineri, 9 august, vor fi vizitate oraşele Reghin şi Tg. Mureş, iar o zi mai târziu oaspeţii vor poposi la Colegiul «Petru Rareş» din Beclean, urmând ca prin grija primarului Nicolae Moldovan să aibă intrare liberă la herghelia de cai şi la Băile Figa. Duminică, 11 august, programul va fi unul bisericesc, cu părintele Ioan Titieni, iar după masă, o ieşire în verde, cu degustarea unor preparate la ceaun. Luni, 12 august, înainte de plecarea spre casă, basarabenii se vor întâlni cu preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan, şi vicepreşedintele Alexandru Pugna”, a precizat profesorul Seni.
Este pentru a doua oară în decurs de două săptămâni când judeţul nostru este gazdă pentru delegaţii din Basarabia, după ce în a doua decadă a lunii iulie copii şi profesori din Străşeni au fost oaspeţi ai comunelor Romuli şi Rebra.
Apreciere: Select