Miresele din România vor intra în competiţia „Patru nunţi şi-o provocare“, emisiune care va debuta curând la Pro Tv. Femeia modernă nu mai este dispusă să accepte tradiţii de pe vremea bunicilor, dar încă mai există locuri unde obiceiurile sunt respectate cu sfinţenie.Ca prolog la emisiunea care va fi difuzată la sfârşitul lui august, iată unele dintre cele mai curioase tradiţii de nuntă din lume.
Oricât de bizare ar putea părea unele obiceiuri de nuntă româneşti, ele sunt mult mai puţin ciudate decât alte tradiţii din diferite colţuri ale lumii. Ca prolog la emisiunea care va fi difuzată la Pro Tv, iată unele dintre cele mai curioase tradiţii de nuntă din lume.
De exemplu, viitoarele mirese sunt invitate să-şi imagineze cele mai dezgustătoare lucruri de pe pământ. Apoi cum ar fi ca prietenii să arunce toate acele lucruri pe ele, din cap până-n picioare, pentru ca apoi să le lege de un copac. Prin asta sunt nevoite să treacă miresele din unele părţi ale Scoţiei. Se presupune că cine face faţă cu brio acestei încercări poate gestiona orice, inclusiv o căsnicie.
Se ştie că nunţile presupun foarte multe emoţii şi, implicit, lacrimi, dar miresele care fac parte din minoritatea Tujia din China sunt nevoite să ducă lucrurile la un cu totul alt nivel. Cu o lună înainte de ceremonie mireasa începe să plângă în fiecare zi preţ de-o oră. Zece zile mai târziu i se alătură şi mama, iar peste alte douăzeci intră în scenă şi bunica. Până la sfârşitul lunii fiecare femeie din familie plânge cot la cot cu mireasa. Se spune că diferitele tonalităţi pe care plâng femeile alcătuiesc un cântec duios.
Minoritatea Daur, din Mongolia Interioară, respectă o tradiţie cel puţin ciudată. Pentru a bate în cuie data nunţii, mirele şi mireasa trebuie să ucidă un pui de găină ţinând împreună în mâini acelaşi cuţit. După ce puiul este tranşat, ficatul este analiz