Elevii care au efectuat „Mini-turul Vrancei“ pe bicicletă au ajuns la concluzia că merită să (re)descoperim frumuseţile naturale ale judeţului şi patrimoiul cultural. Ei au pedalat pe traseele Focşani- Boloteşti- Vidra-Valea Sării-Vrâncioaia, Vrâncioaia- Năruja- Paltin- Spulber- Nereju și Nereju- Reghiu- Andreiaşu de Jos- Odobeşti- Focşani, în total 141 de kilometri.
La acest mini-tur au participat mai mulţi elevi, sub îndrumarea profesorilor Ionuţ Ţandără, de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza din Focşani, şi Gicu Valentin Dogaru, de la Liceul Teoretic „Emil Botta“ Adjud. „Cu ocazia acestui proiect, pe lângă redescoperirea patrimoniului cultural vrâncean, locuri frumoase, oameni primitori și dornici să afle despre proiectul nostru, am întâmpinat și situații din care am învățat că lucrul în echipă este mai ușor. Domnii primari ne-au ajutat cu informații utile, dar am aflat și lucruri deosebite la care nu ne așteptam, despre România. În ultima fază, domnul primar de la Jariștea ne-a vorbit despre comună, dar și ce viitor au tineri ca noi în România. Părerea mea este că traseul nu a fost greu, nu am avut probleme tehnice. A fost minunat și îmi doresc să particip și la etapa următoare”, a spus Alexandru Enuță.
După această călătorie, va fi realizat un CD/DVD cu elementele definitorii ale patrimoniului cultural vrâncean şi ale cadrului geografic, dar şi un album cu imagini din timpul activităţilor derulate. Profesorul Ionuţ Ţandără a precizat că „amintirile, atât de multe și colorate, ne obligă să spunem și altora, care nu avut contact direct cu natura sau viața de la țară, că județul Vrancea este un spațiu binecuvântat de Dumnezeu și populat cu oameni extraordinari. Cred că mulți ne-au considerat prea idealiști și sofisticați în ceea ce privește reușita acestui proiect îndrăzneț”.
„Am încercat să vedem cu alți ochi oamenii de lângă noi, ve