O carne recomandată în diete, benefică pentru sănătate şi pentru silueta, puiul are multe calităţi în afară de gustul plăcut.
Ingrediente:
1 pui
300 ml bere
5 căţei usturoi
1 legătură pătrujel
o jumătate ardei roşu
o jumătate ardei verde
2 cepe mai mici
1 conservă roşii în sos
sare, piper,
condimente pentru carne de pui,
chili pudră
ulei.
Mod de preparare:
Puiul porţionat se condimentează cu mix de condiment pentru carne de pui, sare, piper şi puţin praf de chili.
Bucăţile de carne se rumenesc în ulei apoi se scot pe şerveţel absorbant.
Pătrunjelul, ceapa, usturoiul şi ardeii se toacă mărunt şi se pun la călit timp de 10 minute, în uleiul rămas de la carne.
Se adaugă bucăţile de pui, conserva de roşii, berea şi 200 ml apă.
Acoperim şi lăsăm să fiarbă la foc repede timp de 15 minute.
Înlăturăm capacul şi lăsăm să fiarbă la foc mic încă 30 minute.
Se serveşte imediat cu mămăliguţă, paste, sau piure de cartofi.
O carne recomandată în diete, benefică pentru sănătate şi pentru silueta, puiul are multe calităţi în afară de gustul plăcut.
Ingrediente:
1 pui
300 ml bere
5 căţei usturoi
1 legătură pătrujel
o jumătate ardei roşu
o jumătate ardei verde
2 cepe mai mici
1 conservă roşii în sos
sare, piper,
condimente pentru carne de pui,
chili pudră
ulei.
Mod de preparare:
Puiul porţionat se condimentează cu mix de condiment pentru carne de pui, sare, piper şi puţin praf de chili.
Bucăţile de carne se rumenesc în ulei apoi se scot pe şerveţel absorbant.
Pătrunjelul, ceapa, usturoiul şi ardeii se toacă mărunt şi se pun la călit timp de 10 minute, în uleiul rămas de la carne.
Se adaugă bucăţile de pui, conserva de roşii, berea şi 200 ml apă.
Acoperim şi lăsăm să fiarbă la foc