Chiar dacă sunteţi siguri pe calităţile dumneavoastră, iar experienţa profesională vorbeşte de la sine, CV-ul este primul element prin care interacţionaţi cu viitorul angajator
Un angajator acordă, în medie, 30 de secunde pentru fiecare CV pe care îl primeşte. În cazul în care vi s-a întâmplat să nu fiţi chemaţi la interviu, deşi experienţa vă califica pentru job-ul respectiv, s-ar putea să fie din cauza modului în care aţi redactat CV-ul dumneavoastră.
Chiar dacă sunteţi siguri pe calităţile dumneavoastră, iar experienţa profesională vorbeşte de la sine, CV-ul este primul element prin care interacţionaţi cu viitorul angajator. Pentru a vă remarca printre sutele de candidaţi, acordaţi maximă atenţie redactării CV-ului, potrivit recrutăm.ro. Chiar şi micile neatenţii pot face diferenţa între o invitaţie la un interviu şi refuzarea candidaturii tale.
În primul rând, înainte de a aplica pentru orice job, asiguraţi-vă că aveţi CV-ul actualizat la zi, cu toate datele de contact valabile (localitatea de reşedinţă, număr de telefon, adresa de e-mail). Aici trebuie neapărat să aveţi grijă şi să folosiţi o adresă de e-mail profesională, care să conţină numele şi prenumele dumneavoastră şi să se preteze, astfel, comunicărilor legate de job-uri.
Nu exageraţi cu detaliile
Apoi, asiguraţi-vă că aţi listat toate experienţele profesionale relevante din trecut. Aveţi grijă să nu exageraţi cu detaliile şi să fiţi concis, pentru că detalierea excesivă poate face ca CV-ul dumneavoastră să fie greu de urmărit.
Dacă alegeţi să ataşaţi şi o poză, alegeţi una care să vă înfăţişeze într-un cadru profesional. Evitaţi să ataşaţi poze din vacanţă sau de la petreceri, iar dacă acestea sunt singurele pe care le aveţi, mai bine trimiteţi CV-ul fără poză.
Formataţi-vă CV-ul astfel încât să aveţi acelaşi font şi aceeaşi mărime a textului