1.458 de candidaţi şi-au asigurat un loc la una dintre direcţiile de studiu ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), înmatriculându-se pe locurile pe care s-au înscris iniţial, aceştia dobândind astfel statutul de student. Cifra este uşor mai mare comparativ cu cea din vara lui 2012, când au fost admişi 1.365 de candidaţi. Pentru anul academic 2013-2014, pe lângă cele 1.020 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat, USV a mai scos la concurs 1.400 de locuri cu taxă.
De cealaltă parte, pentru programele de studiu cu regim de învăţământ la distanţă au fost înmatriculaţi 296 de candidaţi, faţă de 324 în 2012.
La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport s-au ocupat toate locurile bugetate, dar şi cele cu taxă
Una dintre cele mai vânate facultăţi din cadrul USV a fost Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, toate cele patru specializări ale facultăţii completându-şi integral atât locurile cu taxă, cât şi cele bugetate.
La Facultatea de Silvicultură, specializarea Silvicultură, s-au înmatriculat candidaţi suficienţi cât să ocupe toate locurile bugetate, mai mult de atât, pentru toate cele 30 de locuri cu taxă s-au înmatriculat candidaţi. Ultima media a candidatului înmatriculat (la buget) a fost de 8,05.
La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării au fost ocupate aproape toate locurile bugetate, excepţie făcând doar câteva programe de studii. Locuri în regim fără taxă au rămas neocupate pentru toate specializările, acestea urmând a fi reportate pentru sesiunea din toamnă.
La Facultatea de Inginerie Alimentară au fost ocupate toate locurile bugetate, însă locuri nesubvenţionate au rămas libere la toate cele trei specializări. 119 candidaţi au dobândit, în prima sesiune de admitere, statutul de student al acestei facultăţi.
La Facultatea de Istorie şi Geografie, specializările Geografia turismului, Asistenţă s