La Moieciu, autoritățile locale au început, mai în glumă, mai în serios, un „război“ total pentru rezolvarea problemelor de infrastructură, în contextul în care este unul din punctele de atracție turistică ale județului.
Una dintre cele mai importante investiții este realizarea rețelei de alimentare cu gaz metan, care a fost finalizată anul trecut. Mai precis, în data de 11 noiembrie 2012, a fost dată în funcțiune conducta stradală pe raza celor patru sate componente ale comunei Moieciu – Peștera, Moieciu de Jos, Cheia, Moieciu de Sus.
„Lucrările s-au realizat cu fonduri de la Gas Sud SA, investiția urmând să fie recuperată în timp, prin facturile de la abonați. Numărul celor branșați la rețea este deocamdată mic, raportat la volumul inves-tiției realizate. Este vorba despre 20 de kiloetri de conductă stradală. O asemenea investiție ar fi fost rapid rentabilă dacă ar fi fost realizată la oraș, unde sunt blocuri, dar cred că și la Moieciu încălzirea cu gaz va fi o alternativă sau va fi complementară celei cu lemne, mai ales dacă ne gândim la confortul turiștilor și al celor care au case de vacanță“, a declarat primarul comunei, Nicolae Clinciu, pentru Ziarul Astra, editat de Consiliul Județean.
Edilul localității este bucuros că un alt poiect major a demarat în acest an. Lucrările sunt realizate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, pentru satele Moieciu de Jos și Cheia.
„Este o investiție în valoare de aproximativ 300 de miliarde de lei vechi, respectiv vreo 7,2 milioane de euro și constă în consturirea unei stații de epurare a apelor reziduale și a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare, precum și a două rezervoare de apă, de câte 300 de metri cubi fiecare și a unei stații de clorinare și tratare a apei“, spune primarul Nicolae Clinciu.
În prezent, comuna este un adevărat șantier, lucrându-se simultan la to