Fostul deputat a fost condamnat în 2004 la cinci ani de închisoare pentru furtul a peste 70 de milioane de dolari de la BRD.
Anchetatorii constănţeni au demarat o acţiune de amploare pentru prinderea în flagrant a grupării constituite în jurul fostului deputat social democrat Gabriel Bivolaru, care se ocupa cu “înţepatul” magistralelor petroliere de unde furau combustibil. Un membru al grupării, Gheorghe Mangalea, a reuşit să scape. Jandarmi au tras două focuri de armă pentru a-l opri pe fugar aflat la volanul unui BMW. Pentru a scăpa de jandarmi, Mangalea nu a ezitat să intre cu BMW într-un autovehicul al jandarmeriei, făcându-se nevăzut. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de reţinere pentru 29 de zile. În schimb, Bivolaru a fost reţinut după ce acesta s-a prezentat în faţa anchetatorilor constănţeni, unde venise să dea explicaţii în dosarul legat de furtul de combustibil.
Procurorul de caz, Teodor Niţă, a precizat că combustibilul furat din conductele Conpet era depozitat în depozitele unei rafinării controlate de firma Romeco Internaţional Service, din Năvodari, controlată de familia fostului deputat.
Afaceri cu perdea
SC Romeco International Service Company SRL şi-a schimbat în ianuarie 2008 sediul social din Bucureşti la Năvodari. În decembrie 2007, cu o lună înainte ca firma să fie radiată şi mutată la Năvodari, asociaţii firmei erau bucureşteanul Marian-Dragoş Stoica, timişoreanca Eugenia Paraipan şi orădeanca Katalin Merai. Pe 17 decembrie 2007, Stoica şi Paraipan se retrag din Romeco, locul lor fiind luat de Barkin Ventures Ltd din Seychelles, care urma să deţină 85% din firmă. În iulie 2008, şi Merai se retrage din Romeco cedându-şi părţile sociale unei alte firme din Seychelles, Goldberg Business Corporation, un off-shore reprezentat chiar de Katalin Merai. Atunci când a fost încheiată această tranzacţie, 17 iulie 2008, r