Fostul deputat Gabriel Bivolaru, care între 2004 şi 2007 a fost închis pentru devalizarea BRD, a fost reţi-nut luni pentru furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani. Reţeaua lui Bivolaru era filată de pro-curorii con-stănţeni încă de acum doi ani.
Procurorul Teodor Niţă de la Parchetul Tribunalului Con-stanţa a depistat întâmplător reţeaua lui Gabriel Bivolaru de furturi de combustibili din conductele Compet. Reţeaua a fost filată furând produse petroliere din două locuri în care au făcut racorduri la conductele de combustibili, pe care apoi le transportau la o rafinărie de la Năvodari, administrată de Gabriel Bivolaru, rafinărie aflată sub sechestru. Cisternele erau camuflate în camioane care transportau cereale.
În acest caz au mai fost reţinute încă nouă persoane, prejudiciul estimat deocamdată fiind de circa 5 miliarde de lei vechi, după cum a declarat luni dimineaţă procurorul de caz, Teodor Niţă. Într-o conferinţă de presă, Niţă a susţinut că a preferat să lucreze în dosar cu Jandarmeria şi Poliţia Rutieră, probabil pentru a evita scurgerile de informaţii. Potrivit Parchetului Constanţa, Gabriel Bivolaru şi celelalte persoane suspectate în acest caz au fost prinşi de poliţiştii de la Poliţia Rutieră şi de jandarmii din Constanţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui flagrant, în timp ce furau combustibili din conducte. Pentru prinderea lor s-au tras focuri de armă, deoarece unul dintre suspecţi a forţat barajul poliţiştilor. Procurorii urmează să ceară instanţei Tribunalului Constanţa arestarea preventivă a lui Bivolaru şi a celorlalţi suspecţi din acest dosar.
Bivolaru era anchetat şi într-un dosar la Bucureşti
Dosarul penal lucrat de anchetatorii constănţeni este independent de o altă cauză aflată în ancheta Parchetului Tribunalului Bucureşti din perioada 2010-2011, în care fostul parlamentar PS