Conducerea Primăriei Roman a avut, luni, 5 august, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii firmei care lucrează la microhidrocentrala de pe râul Moldova şi cu proiectantul firmei.
Potrivit primarului Laurenţiu Dan Leoreanu, întâlnirea a avut ca scop cronometrarea acţiunilor în aşa fel încât lucrările la microhidrocentrală să fie terminate în timp util. Marţi, 6 iulie, în cadrul şedinţei extraordinare de consiliu local, consilierii vor avea de aprobat un proiect prin care 4,1 milioane de lei bani, provenţi de la Planul Integral de Dezvoltare Urbană, să fie realocați construcţiei microhidrocentralei.
“Practic, nu am schimbat investiţii aprobate din bugetul iniţial, ci am schimbat sumele. Am luat bani dintr-o parte în care investiţiile nu au mers sau nu au început din motive obiective sau subietive şi i-am alocat altor investiţii. De exemplu, corpul B al Colegiului Naţional «Roman-Vodă». Am luat banii alocaţi acolo pentru că nu putem face lucrări. Acolo este vorba despre o lucrare care trebuie finalizată de Ministerul Educaţiei. Ei mai au circa 750 de mii de lei pentru a finaliza lucrarea de consolidare, astfel că nu se poate trece la partea de arhitectură şi acoperiş. În primul rând, se încalcă legea. Când vor avea nevoie, sigur că vom lua din alte investiţii şi vom finaliza lucrarea, dar, până atunci, nu are rost să stai cu banii în conturi când alte lucrări merg foarte bine. Corpul B rămâne prioritatea noastră, dar până nu se termină lucrările Ministerului Educaţiei, nu avem ce face. Aşa se face că banii de la corpul B au fost realocaţi către alte şcoli”, a precizat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.
Conducerea Primăriei Roman a avut, luni, 5 august, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii firmei care lucrează la microhidrocentrala de pe râul Moldova şi cu proiectantul firmei.
Potrivit primarului Laurenţiu Dan Leoreanu, întâlnirea a avut ca scop