Poliţiştii de frontieră din Ostrov, acţionând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, în apropierea frontierei cu Bulgaria, un autoturism marca Mazda, cu numere de Austria, condus de o persoană de sex masculin. În urma controlului specific a fost descoperit ascuns sub mai multe pături, pe bancheta din spate a autoturismului, un bărbat.
Verificările au stabilit faptul că şoferul autoturismului, în vârstă de 28 ani, de naţionalitate iraniană, cu reşedinţa în Austria, a trecut legal frontiera prin Ostrov, după care l-a preluat pe respectivul bărbat în apropierea frontierei. Migrantul s-a dovedit a fi un cetăţean iranian, în vârstă de 27 ani, care a ales să treacă ilegal frontiera, la adăpostul întunericului, pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen. Din cercetări a reieşit faptul că cei doi bărbaţi sunt rude şi au plănuit acţiunea de trecere ilegală a frontierei pe teritoriul Turciei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeni iranieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, respectiv „trafic de migranţi”.
Este pentru prima dată în ultimele luni când graniţa României este forţată de iranieri. Obişnuiţi ai poliţiei de frontieră sunt sirienii, care fug din ţara lor de războiul care durează de peste doi ani. În Iran situaţia politică este mult mai calmă.
Noul preşedinte al Iranului, Hassan Rohani, a depus jurământul de învestitură, duminică, în Parlament, în cursul unei ceremonii la care au asistat zeci de lideri străini. Hassan Rohani devine astfel al şaptelea preşedinte al Republicii Islamice Iran.
Acesta nu a pierdut însă ocazia de a ataca Occidentul. "Poporul iranian nu poate fi obligat prin sancţiuni sau ameninţări cu războiul să renunţe la drepturile dezvoltării energiei nucleare; singura soluţie este dialogul cu Iranul pe picior