Cazul Concordiei Chiajna nu este singular.Ce echipe de tradiţie din Europa au fost delicenţiate şi retrogradate din cauza insolvenţei.O echipă din Franţa s-a culcat noaptea promovată în liga a II-a şi s-a trezit dimineaţa în liga a VI-a.Cum a fost tratat un caz „U” Cluj” în Austria.Cum a ajuns o echipă din Luxemburg eliminată în Q3 să joace play-off în Europa League.
Etapa a III-a la noi, a X-a în Grecia
Scandalul din fotbalul românesc izbucnit în urma Deciziei TAS de a anula barajul dintre Rapid şi Concordia Chiajna, de retrogradare a Rapidului şi de înregistrare în prima ligă a Concordiei, ar fi putut fi evitat. Concret, FRF, înainte de organizarea barajului, ar fi trebuit să analizeze ceea ce s-a întâmplat în iulie-august 2011 în Grecia şi ce s-a întâmplat în 2013 în alte campionate, atunci când s-a constatat că unele echipe au intrat în insolvenţă. Acum zarurile sunt aruncate, dar, atenţie, situaţia din acest moment – intrarea Concordiei în campionat începând cu etapa a III-a – nu reprezintă o criză „glumă nevinovată” faţă de ce s-a întâmplat în Grecia în toamna anului 2011. Acolo s-a intrat în competiţie în etapa a X-a.
Scandalul din Grecia nu era cunoscut la LPF?
Mai mulţi oameni din fotbalul românesc au dat efectiv declaraţii trăsnite privind situaţia creată în urma Deciziei TAS prin care FRF este obligată să înregistreze Concordia Chiajna în Liga 1 şi retrogradarea echipei Rapid Bucureşti. Mai mult, un înalt oficial, Valentin Alexandru, secretarul general al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) – deci omul care ar trebui să ştie tot ce se „mănâncă” în domeniu –, a adus jigniri grave judecătorilor TAS. Reamintim declaraţia sa: „Inteligenţii de la TAS ar trebui să ne spună şi cum putem pune în aplicare decizia de înlocuire a Rapidului cu Chiajna”. Şi şeful LPF, eternul Dumitru Dragomir, a avut o declaraţie care, în cel mai bun caz, poate fi at