72,8% dintre cei care s-au prezentat la examenul de titularizare în acest an au obţinut note peste 5, putând ocupa un post în învăţământ, în timp ce 38,5% se pot chiar titulariza.
Cei care vor să ajungă la catedră şi au susţinut examenul de titularizare în judeţ au obţinut, per total, rezultate peste media naţională (52%), promovabilitatea în Olt fiind de 72,8%. A fost însă o singură notă de 10, faţă de trei note maxime anul trecut, dar condiţiile de examen pot fi considerate extreme (temperaturi care au depăşit în sălile de clasă 35 de grade Celsius), şi din acest motiv o parte dintre candidaţi părăsind examenul.
Din totalul de 1.028 candidaţi înscrişi în cursa pentru o notă cât mai mare, scopul final fiind un post bun într-una din şcolile judeţului, 929 au fost şi notaţi (restul au părăsit examenul cerând să nu li se evalueze lucrarea). 227 de note sunt sub 5, ceea ce înseamnă 27,4% din total, 34,3% dintre candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, în timp ce cu note între 7 şi 10 sunt 38,5% (319).
Singura notă de 10 a fost obţinută de o viitoare educatoare, dar note între 9 şi 9,99 au mai înregistrat şi candidaţi la disciplinele: cultură civică, educaţie muzicală, chimie, arte vizuale - educaţie plastică, biologie, pedagogie - învăţător etc.
Rezultatele viitorilor profesori sunt comparabile cu cele de anul trecut, oferta de posturi, cel puţin cele titularizabile, pentru care se pot lupta cei peste 300 de candidaţi cu note de minim 7 este însă foarte slabă.
„Tind să cred că vom avea profesori bine pregătiţi. Din păcate, oferta este restrânsă, pentru că avem doar 47 de posturi titularizabile, în schimb sunt 735 de posturi şi fragmente de posturi care pot fi ocupate cu note peste 5”, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul Felicia Man.
Candidaţii nemul