Se spune că, în casa unui fermier și a soției sale, un șoarece descoperă într-o seară că i se pregătește o cursă.
Speriat, șoarecele merge la găină și îi spune – „E o cursă de șoareci în casă”. Găina îi răspunde că îi pare rău, dar că nu e problema ei. Dezamăgit, șoarecele se îndreaptă către porc; ca și găina, porcul se arată dezinteresat – „Mare păcat, dar nu te pot ajuta. Mă voi ruga pentru tine”. Într-una dintre seri, în capcană cade un șarpe. Crezând că a prins, în sfârșit, șoarecele, în întuneric, soția fermierului e mușcată de șarpele veninos. După ce se întoarce de la spital, soția fermierului are febră mare, iar bărbatul se gândește să îi gătească o supă. Așa că decide să taie găina. Peste câteva zile, starea soției fermierului se agravează; prieteni și rude vin să o îngrijească, așa că fermierul decide să taie porcul pentru a-i hrăni pe toți.
Morala? Când o persoană este amenințată, este posibil ca o echipă întreagă să fie supusă riscurilor, iar refuzul de a colabora poate să fie fatal tuturor, în cele din urmă, chiar dacă pericolul nu este evident de la început.
De ce se pune atât de mult accent pe lucrul în echipă? Acum, mai mult decât în trecut, e necesar ca oamenii să colaboreze, pentru că doar împreună pot avea rezultate mai bune și pot ajunge mai departe. Singur ajungi repede, împreună ajungi departe.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro