In jur de 75% dintre titlurile noi lansate de editurile Polirom si Cartea Romaneasca sunt lansate atit pe hartie, cit si in format digital, conform unui comunicat de presa al Polirom.
Polirom si Cartea Romaneasca au in prezent peste 650 de titluri in format ebook, iar din aceasta saptamana cartile sunt disponibile si pe tabletele Kindle.
“Cartile pot fi achizitionate de pe platformele Amazon din Europa si Statele Unite. Cartile disponibile pe platformele Amazon sunt marcate cu specificatia “Romanian edition” si pot fi localizate cu ajutorul motorului de cautare al platformei introducand cuvantul “Polirom” sau direct numele autorului ori titlul cartii dorite. Pentru tabletele compatibile cu formatul ePub, cartile pot fi descarcate, ca si pana acum, de pe www.elefant.ro, dar si de pe cele mai importante platforme internationale cum sunt Barnes & Nobles, Reader Store, Kobo sau iBookstore (pentru posesorii de iPad-uri)”, afirma oficialii Polirom.
Circa 75% dintre noile aparitii editoriale sint editate atit pe hirtie, cit si in format digital. Vanzarile de ebook-uri in limba romana inseamna in jur de 1% din vanzarile de carte din Romania “Dintre acestea, un sfert au fost descarcate de pe platformele internationale. Prin noua oferta de carte digitala in format Kindle, este de asteptat ca numarul de descarcari sa creasca semnificativ, dat fiind faptul ca sunt numerosi posesori de tablete Kindle care, pana acum, nu au avut acces la carti electronice editate in limba romana”, mai spun reprezentantii Polirom.
Segmentul de carte electronica este domeniul pe care in ultimii doi-trei ani majoritatea editurilor mizeaza pentru a-si creste vanzarile in contextul in care tot mai multi oameni prefera sa citeasca pe tableta, e-reader sau smartphone.
Piata locala de carte este estimata la circa 60 de milioane de euro, iar vanzarile de carte romaneas