Ing. Ion Oprea, directorul Camerei Judeţene pentru Agricultură, a estimat producţia de fructe la 40-50% din potenţialul livezilor de pe Valea Dâmboviţei.
Lăsând la o parte cele peste 800 hectare -10% din suprafaţa totală – care au fost calamitate în urma furtunilor şi căderilor de grindină, producţia a avut de suferit şi din pricina temperaturilor, aproape caniculare, de la începutul lunii mai.
Şi dacă prognoza este pesimistă pentru pomicultori, nici fermierii din jumătatea de sud a judeţului nu au anul acesta motive de satisfacţie. Chiar în condiţiile în care producţia medie de grâu a fost de 4.000 kg/hectar, preţurile foarte mici oferite nu permit acoperirea cheltuielilor.
Săptămâna trecută angrosiştii nu ofereau decât 60 bani/kg, iar producătorii sunt la mâna lor, neavând spaţii de depozitare. Ing. Ion Oprea, directorul Camerei Judeţene pentru Agricultură, a estimat producţia de fructe la 40-50% din potenţialul livezilor de pe Valea Dâmboviţei.
Lăsând la o parte cele peste 800 hectare -10% din suprafaţa totală – care au fost calamitate în urma furtunilor şi căderilor de grindină, producţia a avut de suferit şi din pricina temperaturilor, aproape caniculare, de la începutul lunii mai.
Şi dacă prognoza este pesimistă pentru pomicultori, nici fermierii din jumătatea de sud a judeţului nu au anul acesta motive de satisfacţie. Chiar în condiţiile în care producţia medie de grâu a fost de 4.000 kg/hectar, preţurile foarte mici oferite nu permit acoperirea cheltuielilor.
Săptămâna trecută angrosiştii nu ofereau decât 60 bani/kg, iar producătorii sunt la mâna lor, neavând spaţii de depozitare.