Mulți dintre participanţii la examenul de titularizare din Neamţ au luat note peste 7. Chiar dacă au note peste 9, unii dintre ei nu se pot titulariza, pentru că nu există locuri vacante la disciplina lor.
Luni, 6 august, au fost afişate rezultatele obţinute de profesorii şi învăţătorii care au participat la concursul de titularizare. În comparaţie cu anii trecuţi, rezultatele au fost mai bune, judeţul Neamţ situându-se printre judeţele fruntaşe din ţară în clasamentul realizat în funcţie de procentajele de promovabilitate calculate. Din cei 617 candidaţi ale căror lucrări au fost evaluate, 337 (54,32%) au luat note mai mari de 7, deci pot spera la un post pe perioadă nedeterminată. Alţi 181 candidaţi (29,34%) au luat note cuprinse între 5 şi 7, deci pot obţine cel mult o catedră pentru următorul an şcolar. 99 de candidaţi (16,09%) au luat note cuprinse între 1 şi 5. Un singur candidat a reuşit să obţină nota 10, Manuela Ecaterina Rusu, din Tîrgu Neamţ, care a susţinut proba scrisă la kinetoterapie. Lucrările au fost corectate în 11 centre din ţară, stabilite de Ministerul Educaţiei, în funcţie de disciplina de concurs.
“Rezultatele sunt destul de bune, sunt multe note mari, dar sunt şi destule note mici. Faptul că, statistic vorbind, ne situăm între primele judeţe din ţară este un lucru încurajator, dar mi-aş dori ca rezultatele să fie şi mai bune. Sunt foarte mulţi factori care influenţează nota obţinută de o teză la evaluare. Este evident că foarte mult contribuie experienţa la clasă pentru obţinerea unei note mari. Eu, personal, consider că nota obţinută de un profesor la titularizare nu este cea mai bună măsură cu care se apreciază calitatea şi activitatea unui profesor la catedră”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu. “Suntem mulţumiţi că există un număr suficient de cadre didactice care au obţinut note peste 7, ce asigură res