România a importat în primele patru luni din acest an 35.963 de tone de carne de porc, o cantitate de peste şapte ori mai mare decât exporturile realizate în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2013, care au totalizat 4.705,8 tone, potrivit datelor Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Valoarea importurilor a depăşit 61,2 milioane de euro, în primele patru luni din acest an, faţă de cele 9,8 milioane de euro încasate din exporturi, în perioada menţionată, pentru cantitatea de 4.708 tone de carne de porc, proaspătă sau refrigerată. Importurile de carne de porc au provenit cu precădere din ţările UE, în general din Germania, Ungaria, Olanda, Spania, Belgia, Austria şi Danemarca, informează Agerpres. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, importurile de carne de porc au crescut cu 16,6 procente, de la 30.831,9 tone la 35.963,9 tone la finele lunii aprilie 2013, iar valoarea acestora s-a majorat cu 15,7%, de la 52,8 milioane de euro, la 61,2 milioane euro. Importurile şi exporturile de carne de porc au fost realizate în ţările intra şi extracomunitare.
România a importat în primele patru luni din acest an 35.963 de tone de carne de porc, o cantitate de peste şapte ori mai mare decât exporturile realizate în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2013, care au totalizat 4.705,8 tone, potrivit datelor Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Valoarea importurilor a depăşit 61,2 milioane de euro, în primele patru luni din acest an, faţă de cele 9,8 milioane de euro încasate din exporturi, în perioada menţionată, pentru cantitatea de 4.708 tone de carne de porc, proaspătă sau refrigerată. Importurile de carne de porc au provenit cu precădere din ţările UE, în general din Germania, Ungaria, Olanda, Spania, Belgia, Austria şi Danemarca, informează Agerpres. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, importurile de carne de porc au crescu