Emil Boc, desemnat de clujeni să conducă municipiul, a păstrat sinecurile de la regiile Consiliului Local împărţite de alianţa PDL-UDMR în Consiliile de Administraţie.
Cei 19 membri ai Consiliilor de Administraţie (CA) ale Regiilor Autonome de Termoficare (RAT), Transport Urban Călători (RATUC) şi a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, susţinători ai şefilor de partid, au mandatele expirate din martie. Fără ca situaţia să fie tranşată de forul local, şi-au continuat mandatul peste lege, pentru indemnizaţii lunare sub 50 lei/lună.
Directorii regiilor spun că decizii de prelungire s-au luat în şedinţele CA, în aşa fel încât structurile să poată funcţiona până când şi primăria va aplica Ordonanţa nr. 109 din 2011, "năşită" chiar de Emil Boc, şi va numi noi administratori. Consiliul Local (CL) a împărţit acum mai bine de patru ani CA de la cele trei regii din subordine, proporţional cu „puterea" deţinută de partide în forul local, prin HCL nr. 123 din 17.03.2009. Regula aplicată a fost asigurarea unei continuităţi prin susţinerea unor reprezentanţi care au fost şi anul trecut, dar şi desemnarea de noi candidaţi, recomandaţi de experienţa lor, tocmai pentru a se putea afirma.
Când s-au făcut propunerile, opoziţia din CL a atras atenţia că lipsesc CV-urile oamenilor propuşi şi că fiecare partid are dreptul să-şi susţină oamenii, dar că aleşii locali au responsabilitatea să numească cei mai potriviţi şi competenţi membri. PDL are cei mai mulţi reprezentanţi în aceste consilii: la RAT, patru reprezentanţi, la RATUC, patru reprezentanţi şi trei la RADP. UDMR are doi reprezentanţi la RAT şi câte unul la celelalte două regii. PNL are câtre un reprezentant la RAT şi RATUC, iar PSD, câte unul la RATUC şi la RADP. Conform durata mandatului membrilor CA e stabilită prin actul de înfiinţare şi nu poate depăşi patru ani. Mandatul membrilor CA poate fi reînnoit d