Lucrările de restaurare şi consolidare a clădirii Muzeului Ceasului „Nicolae Simache" din Ploieşti au început luni, 5 august şi sunt programate să se desfăşoare timp de doi ani.
În această perioadă, pentru a nu priva publicul de vizionarea unora dintre cele mai interesante şi atractive piese istorice, unele ceasuri vor fi expuse la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova. Expoziţia va fi putea fi vizitată începând de mieruri, 14 august, în Sala Auditorium a instituţiei din Ploieşti, strada Toma Caragiu, nr. 10. Piesele vor rămâne la dispoziţia publicului în această locaţie până la finalizarea lucrărilor de restaurare şi consolidare a Muzeului Ceasului.
Proiectul de renovare este finanţat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2007 – 2013 Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere" Domeniul de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană" Sub-domeniul: Poli de creştere.
Valoarea contractului este de 4. 352.955,73 de lei din care 842.507,56 de lei reprezintă TVA .
Executantul lucrărilor îl reprezintă asocierea formată din S.C. Proconstruct SRL, SC Conti SA şi SC Uti Grup SA.
Muzeul Ceasului este unic în reţeaua muzeelor din România şi evidenţiază evoluţia mijloacelor de măsurare a timpului. Lucrările de orologerie găzduite în acest muzeu sunt opera unor vestiţi meşteri ceasornicari, dar şi a unor oameni de artă, care au contribuit la prezentarea lor cât mai atrăgătoare.
Lucrările de restaurare şi consolidare a clădirii Muzeului Ceasului „Nicolae Simache" din Ploieşti au început luni, 5 august şi sunt programate să se desfăşoare timp de doi ani.
În această perioadă, pentru a nu priva publicul de vizionarea unora dintre cele mai interesante şi atractive piese istorice, unele ceasuri vor fi expuse la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova. Expoziţia va fi putea fi vizitată încep