Un preparat delicios, uşor de pregătit şi potrivit pentru cei care vor o siluetă de invidiat. Somonul, la cuptor cu verdeţuri, este unul dintre preparatele mele favorite.
Pentru această reţetă veţi avea nevoie de următoarele ingrediente: somon (file/medalion) - 1 kg; ulei de măsline - 100 ml, oregano proaspăt - 2-3 fire, tarhon proaspăt - 2-3 fire, mărar proaspăt - 2-3 fire, rozmarin proaspăt - 2-3 fire, coriandru/pătrunjel proaspăt - 2-3 fire, 2 lămâi, piper alb - o linguriţă, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă somonul de solzi dacă este cazul, se taie după preferinţă, asta dacă nu se cumpără deja tăiat sau medalioane. Se spală verdeţurile şi se şterg cu un prosop curat sau se vor lăsa până se scurge apa de pe ele şi se usucă. După uscare, se îndepărtează frunzele de pe tulpină, iar tulpinile se vor arunca. Se storc lămâile. Se adaugă peste somon uleiul de măsline, sucul lămâilor, sarea, piperul alb şi frunzele de verdeaţă şi se amestecă cu grijă pentru a nu se rupe bucăţile de somon. Este necesar să se amestece deoarece somonul trebuie să ”fure” aroma frunzelor de verdeaţă. Se lasă apoi la frigider pentru marinare, timp de două ore. Odată finalizat acest proces, se aranjează bucăţile de somon în tava de cuptor sau într-un vas termorezistent şi se acoperă cu folie de aluminiu. Tava se introduce în cuptorul încins la 180 °C, pentru aproximativ 15 minute, după care se scoate, se îndepărtează folia şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10-15 minute, cât să se rumenească somonul. Somonul poate fi servit alături de garnitură de orez, cartofi la cuptor sau legume sotate, la grătar sau la cuptor. Poftă bună!
Mehrzad Moghazehi este un bucătar de origine iraniană şi a participat la prima ediţie „MasterChef”. În fiecare săptămână prezintă cititorilor "ring" câte o reţetă delicioasă. Mai multe reţete, vă aşteaptă p