Săptămâna trecută, la Şcoala Gimnazială Petöfi Sandor din Coltău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului de parteneriat „Lăsaţi copiii să vină la mine” (coordonator prof. înv. primar Crina Petruş). Intitulată sugestiv „Şi noi suntem îngeri!”, activitatea-atelier a fost dedicată sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi a reunit elevi, cursanţi de la programul „A doua şansă” (Coltău), invitaţi şi cadre didactice, reprezentanţi ai echipei de proiect.
Activitatea derulată în cadrul proiectului „Lăsaţi copiii să vină la mine” porneşte de la conceptul Regelui Mihai I conform căruia „Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie”. „Proiectul se doreşte a fi, pe de o parte, o incursiune în valorile credinţei creştine şi, pe de altă parte, o modalitate de a-i face pe copii să vină cu mare drag la şcoală. De fapt, acesta este şi unul din scopurile pe care ni le-am propus: prevenirea abandonului şcolar”, ne lămureşte coordonatorul proiectului, prof. Crina Petruş, de la Şcoala Gimnazială „Petofi Sandor” din Coltău.
Deşi se doreşte a fi un „atelier de lucru”, activitatea este, de fapt, mult mai mult. E o lecţie de religie la fel de bine cum poate fi o lecţie de viaţă sau arte plastice. Celor prezenţi li s-a vorbit de Grigorescu. „E ţigan?” a întrebat un elev. Chiar dacă nu era, a devenit, prin „adopţie”. Pentru că la Şcoala din Coltău se învaţă că, prin muncă, pasiune şi talent, se poate orice.
„Şi noi suntem îngeri!” - asta au decretat elevii rromi de la Şcoala din Coltău. Lor li s-au alăturat cursanţi de la programul „A doua şansă”. Prezenţa „îngerilor” a fost una destul de numeroasă: 6 adulţi şi 13 copii (nu ştim dacă ar fi fost obligatorie, dar la masa de lucru de la Şcoala din Coltău nu rămăsese niciun loc liber).
Coordonatorii „îngerilor”, au avut fiecare ceva de făcut. @N