Ieri, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit alimente expirate şi tot felul de nereguli, pentru care au împărţit amenzi de 53.000 de lei.
Hamsii şi midii ţinute la peste 30 de grade Celsius, în miezul zilei, crenvurşti vineţi, chifle expirate, legume şi şniţele uscate de soare sunt doar câteva din ofertele aflate în meniul teraselor de pe malul mării, din staţiunea Costineşti.
Sunt sute astfel de construcţii înghesuite aproape de malul mării, iar clientela, turiştii înfometaţi, nu se mai uită la condiţiile în care este ţinută mâncarea şi pe ce îşi aruncă banii. Asta deşi riscă să îşi strice concediul şi să şi-l petreacă pe patul de spital cu vreo toxiinfecţie alimentară.
Ieri, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, împreună cu colegii lor detaşaţi din ţară, au luat cu asalt terasele din staţiunile Costineşti şi Eforie.
„Stau sub umbrelă. De ce nu mergeţi în control şi la celelalte terase, să vedeţi că este la fel? Trebuie să facem vânzare pentru că avem datorii de achitat şi tot felul de alte cheltuieli“, a declarat şefa unei dintre terase, pe principiul „să moară şi capra vecinului“.
La o altă terasă, aceeaşi situaţie, însă replica vânzătorilor sau a patronilor este năucitoare. „Se vinde foarte repede şi nu stă mult în soare“, a declarat comercianta plină de inocenţă. Asta deşi nimeni nu era la coadă, iar mulţimea de turişti care trecea prin zonă, ridica un nor de praf consistent. În alte zone de alimentaţie publică, echipele de control au constatat că nu era afişat telefonul consumatorului, iar la o tonetă de îngheţată nu era expus şi gramajul. „Şefu’ ştie să vă spună gramajul. Cred că are vreo 200 de grame“, a declarat o tânără vânzătoare de îngheţată care a dat ochii peste cap şi, apoi, a clipit des la inspectorul care îi explica faptul că respectiva cupă nu avea mai mult de 50 de grame