Reducerea posturilor cu 4% în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj creează controverse în rândul angajaţilor unităţii. Sindicatul susţine că în Consiliul Director au fost stabilite persoanele care trebuie să plece, după care au intervenit pilele. În replică, directorul Marius Boeriu susţine că în şedinţa amintită s-au votat doar criterii, nu persoane. Conflictul a fost adus la cunoştinţa prefectului.
Conform Sindicatului Hygeea din DSP Gorj, la şedinţa din 9 iulie a Consiliului Director al DSP Gorj la care au luat parte 13 persoane s-a decis ca trei posturi, echivalentul a 4% din personalul unităţii, să fie reduse astfel: 2 de la Biroul RUNOS (Resurse Umane Normare Organizare Salarizare) şi un post de la Supraveghere în Sănătatea Publică. „Din cele 13 persoane prezente, 12 au votat pentru, iar singurul care a votat împotrivă a fost domnul economist Cornel Cocârlă şi asta deoarece biroul condus de acesta fiind format din 7 persoane şi plecând două persoane, dânsul nu ar mai fi şef de birou şi acest lucru îl deranjează foarte mult, mai ales că i s-ar diminua şi salariul. Cele două persoane de la RUNOS sunt Elena Purdescu care mai are cinci luni până la pensionare şi Narcis Stoian, economist, care a fost propus pentru sancţionare tot de către domnul Cocârlă pentru abateri disciplinare. Acum vrea să îl păstreze. Cea de-a treia persoană este Culiţa Frunză de la departamentul Supraveghere în Sănătatea Publică, care mai are 2-3 ani până la pensionare”, a declarat Constantin Marcu, preşedintele Sindicatului „Hygeea”-DSP Gorj.
Sindicaliştii spun că această variantă este cea avizată în şedinţă, pe care o consideră ca fiind în conformitate cu criteriile Contractului Colectiv de Muncă al DSP Gorj, în condiţiile în care persoanele vizate sunt fie în prag de pensionare, fie sancţionate pentru abateri disciplinare.
Boeriu: S-au stabilit doar criteriile @N