Zilele acestea, când tot românul nu mai ştie pe unde să se ascundă de soarele arzător, artistul turc Gazi Demirel vine cu o reţetă răcoritoare, pe care a denumit-o simplu: salata anticaniculă.
Solistul Gazi Demirel cunoaşte o reţetă de salată miraculoasă şi deloc costisitoare, la îndemâna oricui: “Pe canicula asta, cel mai bun remediu este o salată de legume bine făcută. De fiecare dată când mă întâlnesc cu prietenii mei de la Restaurantul Dervish, cu specific turcesc, din Calea Dorobanţi, ca să ne răcorim, ne prepărăm o salată care ne scapă de caniculă. Câteva legume, puţină brânză, ardei iute mărunţit şi nuci rase şi nu mai simţi nici o căldură”, ne-a spus artistul turc Gazi Demirel, în timp ce tăia roşiile cu o dexteritate demnă de un bucătar iscusit. Tot acesta ne-a precizat că aici se găteşte cea mai bună mâncare turcească, iar gustările calde, gustările reci şi platourile mix grill sunt delicatese. Iată reţeta:
castravete, roşii, ardei gras, ceapă, salată, pătrunjel, brânză rasă nuci rase, lămâie, sare, sos de rodii, ulei de măsline, ardei iute mărunţit
Poftă bună!