Lucrările pentru stoparea alunecărilor de teren în satul Artanu din comuna Negomir trebuie să continue. Asta a stabilit expertul care a fost în zonă și a văzut care este situația. Această expertiză a fost cerută chiar de prefectul județului Gorj, Claudiu Teodorescu, în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență din luna iunie, în vederea obținerii unei finanțări de la Guvern. Dacă lucrările nu vor continua, riscul alunecărilor de teren nu a trecut, iar localnicii din satul Artanu sunt în continuare în pericol. Expertul a concluzionat și că lucrările care s-au făcut până în acest moment sunt bine venite.
Problemele în satul Artanu din Comuna Negomir au început în anul 2010, când o suprafață de două hectare de teren a fost afectată de alunecările de teren. Autoritățile locale din Negomir au intervenit imediat și au ținut situația sub control, prin construirea unui zid de sprijin. În proiect era prevăzut și un sistem de drenare a apelor, însă nu au mai fost fonduri.
Întreaga investiție a fost de 2.703.395 de lei, s-au executat lucrări de 1.589.521 lei și ar mai fi trebuit să se facă o investiție de 1.113.874. Deși a întâmpinat greutăți la plata acestei investiții, primarul din comuna Negomir Ion Gruescu a atras atenția autorităților județene că lucrările în zonă trebuie să continue, astfel tot ce s-a făcut până în prezent se va duce pe apa sâmbetei. Pentru a cere susținere financiară de la Guvern, prefectul județului Gorj, Claudiu Teodorescu, a cerut executarea unei expertize în acest caz, pentru a se stabili exact ce ar mai fi de făcut.
Specialistul care a făcut expertiza a stabilit clar că lucrarea trebuie continuată. „Specialistul a venit la fața locului și a făcut o expertiză. Acesta a atestat lucrările executate, în urma studierii proiectului. Calitatea execuției este bună, deci lucrările pot fi recepționate. Se impune continuarea și compl