Transalpina a devenit un obiectiv turistic preferat de mulţi români, dar şi străini, care, cu maşini sau pe motociclete, vor să vadă peisajul spectaculos pe cel mai înalt drum din ţară. Însă şoseaua alpină nu este finalizată, iar în porţiunea de drum din judeţul Alba, între Tău şi Oaşa, nervii şoferilor pot fi puşi serios la încercare din cauza asfaltului care se termină brusc, în zona podeţelor ce sunt acoperite doar cu pietriş. Potrivit şefului Secţiei Alba a CNADNR, Liviu Hondola, pe sectorul de drum din județul Alba mai trebuie executate lucrări în proporție de 15%, iar în acest sens se va organiza licitaţie.
Liviu Hondola a declarat că pe segmentul DN67 C – Transalpina în judeţul Alba mai sunt de executat lucrări pentru „finalizarea podețelor, asigurarea circulației prin parapeți metalici, rigolele betonate, zone de asfaltat cu stratul de uzură și marcajele”. Pentru terminarea acestui drum se va face o licitație, pentru ca altă firmă să preia lucrările de la „Romstrade” SRL.
La șoseaua Transalpina, cel mai înalt drum rutier din România, care face legătura între Transilvania și Oltenia, lucrările de asfaltare și modernizare au început în anul 2009. Drumul se întinde pe o distanță de 148 km, între municipiul Sebeș, județul Alba și localitatea Bengești, județul Gorj și se preconiza ca întreaga șosea Transalpina va fi finalizată până la finele anului 2013, însă în luna aprilie lucrările au fost oprite, deoarece firma constructoare, “Romstrade” SRL, a intrat în insolvență.
„Noi avem acolo un district care face întreținerea, dar normal noi trebuie să facem doar verificare, pentru că drumul este predat la firma respectivă, care nu mai prea există, nu este al nostru”, a precizat Hondola.
La începutul lunii iulie, Consiliul Județean Alba a transmis Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură al Guvernului României o adresă prin care atrăgea