În fiecare an, în data de 6 august, creştinii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici sărbătoresc marele praznic al Schimbării la Faţă a Domnului. Această sărbătoare aminteşte de minunea petrecută pe muntele Tabor, unde Hristos îşi descoperă dumnezeirea Sa prin natura umană pe care a asumat-o. Cu această ocazie, în bisericile din judeţ au fost oficiate Sfinte Liturghii, la care au participat mii de sătmăreni.
Şi Biserica “Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”, de lângă Podul Golescu, s-a aflat în sărbătoare, sute de credincioşi participând la Sfânta Liturghie săvârşită de către protopopul ortodox de Satu Mare, preotul Ioan Socolan, alături de un sobor de preoţi. În cadrul cuvântului de învăţătură, preotul Ioan Socolan a prezentat tâlcuirea Evangheliei, când Mântuitorul Iisus Hristos şi-a arătat slava dumnezeiască pe muntele Taborului, în faţa celor trei ucenici şi apostoli pe care i-a luat cu El pe munte, aceştia fiind Petru, Iacov şi Ioan.
Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului datează de la începutul secolului al IV-lea, când Sfânta Împărăteasa Elena zideşte o biserică pe Muntele Tabor. Acest praznic începe să fie menţionat în documente din prima jumătate a secolului al V- lea. În Apus, sărbătoarea Schimbării la Faţă s-a generalizat mai târziu, prin hotărârea luată de papa Calist III ca mulţumire pentru biruinţa creştinilor asupra turcilor la Belgrad, în anul 1456.
Pavel Prodaniuc În fiecare an, în data de 6 august, creştinii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici sărbătoresc marele praznic al Schimbării la Faţă a Domnului. Această sărbătoare aminteşte de minunea petrecută pe muntele Tabor, unde Hristos îşi descoperă dumnezeirea Sa prin natura umană pe care a asumat-o. Cu această ocazie, în bisericile din judeţ au fost oficiate Sfinte Liturghii, la care au participat mii de sătmăreni.
Şi Biserica “Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”,