Minunăţii dulci, preferate de copii şi nu numai, bezelele sunt delicatese care aduc savoare şi gust unei mese în familie. Un farmec aparte îl au torturile fine pregătite cu cremă pufoasă de brânză, caise parfumate şi crustă de… bezea.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
50 g zahăr pudră
1 pacheţel zahăr vanilat
1 lingură coajă de lămâie rasă
140 g unt
2 gălbenuşuri
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
200 g zahăr pudră
2 pacheţele zahăr vanilat
3 ouă
200 g caise din compot
Pentru bezea
2 albuşuri
80 g zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
Preparare
Pentru aluat, cerni făina cu zahărul, adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, untul tăiat cubuleţe, gălbenuşurile şi frămânţi un aluat omogen.
Îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider pentru 30 de minute. Întinzi din aluat o foaie de 4 mm grosime şi tai un cerc de 24 cm diametru.
Îl aşezi într-o formă de tort cu aceleaşi dimensiuni, îl înţepi cu o furculiţă şi îl coci timp de 15 minute.
Între timp, amesteci brânza cu zahărul, zahărul vanilat şi ouăle. Caisele le scurgi şi dacă sunt întregi le tai în două.
Află reţeta completă de tort cu bezea, pe clickpoftabuna.ro