Şase persoane, între care cetăţeni israelieni, au fost trimise în judecată, pentru trafic de celule, de către procurorii DIICOT, în dosarul clinicii private Med New Life din Capitală, fiind acuzate că ar fi racolat studente de la care, contra cost, recoltau ovocite vândute ulterior în străinătate.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a unui număr de şase inculpaţi, cetăţeni români şi străini, membri ai unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de celule de origine umană în formă continuată, se arată într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX.
Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că inculpaţii au fost trimişi în judecată în dosarul clinicii Med New Life din Bucureşti, în care doi reprezentanţi ai acesteia au fost arestaţi preventiv, în februarie.
Potrivit anchetatorilor, reprezentanţi ai clinicii, împreună cu cetăţeni israelieni specializaţi în domeniul reproducerii asistate, ar fi racolat, prin diverse metode, persoane de sex feminin, preponderent studente, pe care, contra sumei de 600 de euro pentru fiecare, le supuneau unor tratamente de stimulare hormonală, ulterior procedându-se la recoltarea de ovocite.
În paralel, inculpaţii au fost preocupaţi şi de identificarea unor persoane dornice de fertilizare in vitro, pe care le-au supus procedurilor de embriotransfer, se mai arată în comunicat.
Materialul genetic astfel obţinut a fost folosit, susţin procurorii, pentru fertilizarea in vitro a 225 de persoane, în mare parte de cetăţenie israeliană, de la care inculpaţii au obţinut beneficii materiale considerabile.
Trei dintre inculpaţi sunt acuzaţi, de asemenea, că au falsificat o serie de înscrisuri sub semnătură privată, atestând împrejurări ne