Cele două toxiinfecţii alimentare celebre care au băgat în spital circa 100 de oameni au fost rezolvate în stilul „Acarul Păun”. În mod nedrept, vina s-a extins asupra producătorilor de produse lactate, care şi aşa fac faţă cu greu unui război inegal cu marile lanţuri de magazine şi marile companii din domeniu. Nimeni nu şi-a pus însă întrebarea legitimă: de ce astfel de cazuri nu au avut loc până acum?. GAZETA şi-a pus această întrebare şi a găsit şi răspunsul, şi vinovaţii. Până în urmă cu o lună, în Piaţa Izvoare, funcţiona o circumscripţie sanitar-veterinară care verifica toate produsele, numai că, în mod iresponsabil, aceasta a fost desfiinţată. Acum, cu atitudinea omului care a descoperit mersul pe jos, mai marii Direcţiei Sanitar-Veterinare au descoperit că, cu o singură excepţie, nicio hală de lactate din oraş nu e dotată conform legii, fără să explice de ce până acum nu s-au luat măsuri. În orice ţară civilizată, pentru o astfel de mârşăvie, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare îşi dădea demisia sau era destituită.
Iresponsabilitatea şi jocurile mai marilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor bagă oameni în spital şi pune în pericol sănătatea maramureşenilor! Cele două toxiinfecţii alimentare cauzate de produse lactate cumpărate din Piaţa Izvoarele a dezvăluit metehnele unui sistem bolnav şi iresponsabil.
54 de persoane (43 de adulţi şi trei copii) au ajuns la Spital după ce au consumat produse cumpărate din piaţă, la botezul nepotului fostului deputat PDL Nicolae Bud, organizat la un hotel „cu ştaif” din oraş.
Alte 25 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat brânzeturi achiziţionate din piaţă la petrecerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu, organizată la o cabană în apropiere de oraş. Din cauza distanţei foarte mici între cele două evenimente