Are doar 29 de ani şi 2 ani de experienţă în învăţământ şi cu toate acestea a reuşit să obţină pentru al doilea an consecutiv nota 10 la examenul de titularizare. Profesorul Florin Bojor, care a avut ocazia să se specializeze şi în Spania, unde a muncit în toate sectoarele economiei, îi datorează nota obţinută la examen divinităţii.
Florin Ioan Bojor are 29 de ani şi de doi ani este profesor de religie ortodoxă. În anul în care a intrat în sistem a reuşit să obţină nota 7,25, iar în al doilea an nota 10, urmând ca anul acesta să continue pe aceeaşi linie. Primul an l-a petrecut la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, la Liceul cu Program Sportiv şi la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean, iar al doilea an la Grupul Şcolar de Servicii, deşi luase nota 10 la examenul de titularizare, asta pentru că nu erau catedre libere.
Anul acesta va preda la şcolile din Vermeş şi Budacu de Jos, fiind nevoit să facă naveta pentru a ajunge la elevii săi. Aceasta este singura catedră liberă, pentru care s-au bătut nu mai puţin de 22 de profesori.
La 21 de ani a primit două burse de studiu în Spania, la Barcelona, una pentru a-şi continua specializarea în religie ortodoxă şi alta pentru a se specializa în filosofie. 7 ani a petrecut în Spania, unde spune că a muncit în toate sectoarele economice: de la spălat WC-uri la contabil pentru a se putea întreţine.
Florin Bojor este autorul primului dicţionar catalan-român, român-catalan şi a fost liderul Partidului Românilor din Spania. S-a întors după 7 ani petrecuţi printre străini, lăsând un salariu lunar de 1800 de euro, ca profesor de religie în Spania, pentru că a vrut să schimbe ceva în ţara în care s-a născut. A luat această decizie, deşi în primul an la catedră a luat doar 600 de lei lunar, iar în al doilea 900 de lei.
„Pentru mine astăzi e o zi minunată, cum a fos