Peştele este o parte foarte importantă a unei diete sănătoase. Introducerea în dietă pe parcursul unei săptămâni a 60-90 grame de peşte gras reduce cu până la 36% riscul de deces din cauza unor boli de inimă.
Ingrediente:
1 kg peşte,
1/2 kg ciuperci,
100 ml ulei,
300 g roşii sau 200 ml suc de roşii,
un vârf de linguriţă piper,
o foaie de dafin,
o ramură de cimbru,
100 ml vin,
lămâie,
mărar sau pătrunjel,
sare.
Mod de preparare:
Peştele curăţat se aşază întreg într-o tavă smălţuită sau cratiţă, împreună cu ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mari în jurul lui, cu roşiile tăiate în felii mai groase sau cu sucul de roşii, piperul, foaia de dafin, cimbrul, vinul şi 3-4 felii de lămâie fără coaja albă.
Toate se presară cu o linguriţă de sare şi se pune uleiul.
Tava se introduce în cuptor la foc mic, unde se lasă cca o oră.Din când în când se stropesc bucăţile de peşte şi cuupercile cu sosul format.
După ce s-a rumenit pe o parte, peştele se întoarce pe partea cealaltă.
Se serveşte cald, cu ciupercile alături ca garnitură, presărate cu mărar sau pătrunjel.
Peştele este o parte foarte importantă a unei diete sănătoase. Introducerea în dietă pe parcursul unei săptămâni a 60-90 grame de peşte gras reduce cu până la 36% riscul de deces din cauza unor boli de inimă.
Ingrediente:
1 kg peşte,
1/2 kg ciuperci,
100 ml ulei,
300 g roşii sau 200 ml suc de roşii,
un vârf de linguriţă piper,
o foaie de dafin,
o ramură de cimbru,
100 ml vin,
lămâie,
mărar sau pătrunjel,
sare.
Mod de preparare:
Peştele curăţat se aşază întreg într-o tavă smălţuită sau cratiţă, împreună cu ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mari în jurul lui, cu roşiile tăiate în felii mai groase sau cu sucul de roşii, piperul, foaia de daf