Fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, condamnat pentru corupţie, este din nou în fruntea instituţiei. Ministul pădurilor, Lucia Varga a declarat de mai multe ori la Cluj că a anihilat "mafi a pădurilor".
Traian Mariș
Traian Mariş a fost arestat de procurorii DNA, fiind acuzat că a pus la cale un sistem prin care fiecare pădurar de la Direcţia Silvică Cluj, era obligat să cotizeze anual suma de 20.000 de euro, pentru a putea rămâne în funcţie. Acum, Mariş s-a întors ca inginer la Direcţia Silvică Cluj, la Ocolul Silvic Gilău, pe care l-a condus până să fie numit ca şi director al Direcţiei Silvice Cluj, cu susţinerea PNL.
Directorul arestat este acuzat că de către DNA, că a cerut mită de la trei pădurari de la Ocolul Silvic Someşul Rece, pentru a nu îi retrograda în funcţie. Procurorii DNA au au descins acasă la directorul Mariş, în luna aprilie 2013, unde au găsit suma de 10.000 de lei, primită drept mită de la cei trei pădurari. Procesul a durat doar trei termene de judecată şi asta pentru că Mariş şi-a recunoscut vinovăţia, fiind condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare, cu suspendare.
Actualul Director al Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros a declarat că fostul director a fost reîncadrat ca şi inginer silvic, exact în ocolul de unde fura în stil mare lemne din pădurile statului, deoarece Codul Muncii îi permite. "Regulile noastre interne permit ca un angajat care a fost condamnat să se întoarcă la serviciu. Domnul Mariş este într-o funcţie de execuţie şi nu are gestiune", spune directorul Oros.
Oameni indispensabili sistemului mafiot
Lucrurile ciudate de la Direcţia Silvică Cluj, continuă să se întîmple în ciuda declaraţiilor sforăitoare făcute, la Cluj, de ministrul Pădurilor, Lucia Varga, care a susţinut că jaful este de ordinul milioanelor de euro, iar cei vinovaţi au fost pedepsiţi exemplar. Simple vo