Omar Hayssam a depus la instanta suprema o contestatie in anulare in dosarul de terorism, care, daca va fi admisa, va duce la rejudecarea dosarului, actiunea avand primul termen de judecata in 24 ianuarie 2014.
Contestatia a fost depusa la 1 august. In 31 iulie, Omar Hayssam a aratat la Tribunalul Bucuresti, unde s-a judecat propunerea de arestarea preventiva a lui pentru inselaciune si delapidare, ca solicita atat justitiei romane, cat si autoritatilor internationale, sa-i fie redeschise toate dosarele, pentru "aflarea tuturor adevarurilor".
"Vreau redeschiderea tuturor dosarelor mele, pentru aflarea tuturor adevarurilor (...) Sa se rejudece, ca sa pot aduce probe, sa arat toate adevarurile, sa se stie tot", a declarat Hayssam, in sala de judecata.
Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, in lipsa, in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul "Volvo" si fraude in cauza "Foresta Nehoiu".
Hayssam este judecat si pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, alaturi de fratii acestuia, Mukhles si Mahmoud, si de omul de afaceri Mustafa Tartoussi.
In acest dosar, in 8 octombrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la doi ani de inchisoare cu executare pentru trecerea frauduloasa a frontierei, in timp ce Mustafa Tartoussi, Mukhles si Mahmoud Omar, acuzati ca i-ar fi inlesnit fuga din tara, au fost achitati.
Condamnarea dispusa in cazul lui Hayssam a fost contopita cu cea de 20 de ani primita anterior pentru terorism, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de inchisoare.
Sentinta nu este definitiva, fiind atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta a stabilit urmatorul termen in dosar la 12 septembrie.
Hayssam este vizat si intr-un dosar de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), privind