* Valoarea amenzilor – peste 13.000 de lei
Direcţia Sanitar Veterinară Tulcea a desfăşurat în ultimele cinci săptămâni nu mai puţin de 84 de controale ce au avut drept scop verificarea condiţiilor sanitare veterinare privind respectarea cerinţelor generale şi specifice de igienă, în scopul prevenirii apariţiei şi evoluţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare, în toate unităţile înregistrate sanitar veterinar unde se prepară şi se servesc alimente, de tipul restaurantelor, pensiunilor, taberelor şcolare şi cantinelor.
Astfel, inspectorii din cadrul Biroului de Siguranţă Alimentelor de Origine Animală şi Serviciului de Inspecţie şi Control, au verificat restaurante, pensiuni turistice, cantine, cofetării şi patiserii, pe traseele turistice, temporare sau permanente, din localităţile Nufaru, Băltenii de Sus, Mahmudia, Murighiol, Dunavăţu de Jos, Sulina, Babadag şi Zebil.
„S-au făcut verificări cu privire la existenţa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, starea de întreţinere şi igienă a obiectivului, a echipamentelor şi ustensilelor de lucru, asigurarea sursei de apă potabilă, respectarea condiţiilor de sănătate şi igienă a personalului, originea şi eligibilitatea produselor alimentare ce urmează a fi preparate, respectarea condiţiilor privind temperatura de păstrare a acestora. De asemenea, s-au făcut verificări cu privire la existenţa documentelor care să ateste faptul că au fost achiziţionate din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, evacuarea rapidă a deşeurilor şi subproduselor rezultate, aplicarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind marcarea şi etichetarea alimentelor, încadrarea în termenele de valabilitate, precum şi a modul de ambalare sau preambalare a alimentelor, respectarea modului în care se efectuează servirea al