Investiţia într-un accelerator linear de particule, necesar pentru tratamentul bolnavilor de cancer, este estimată la 1,6 milioane de lei, bani pe care, deocamdată, Ministerul Sănătăţii nu îi are. Veştile primite de autorităţile judeţene sunt însă şi mai proaste, fiindcă nici pentru anul viitor nu există fonduri în acest sens. Vechiul aparat de cobaltoterapie de la Secţia de Oncologie a Judeţeanului a fost tras pe linia moartă, iar tratamente de specialitate se mai pot face în prezent doar la clinica privată de Oncologie, de pe strada Carierei, la stat putându-se efectua doar tratamente cu citostatice.
Consiliul Judeţean va trebui să investească aproximativ 200.000 de lei în casarea vechiului aparat. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, a precizat că spitalele private, în special cel de oncologie, dar şi clinica de cardiologie, suplinesc activitatea de la stat, până ce se vor găsi banii necesari investiţiilor în aparatură. „Dacă acum doi, trei luni, spuneam în plenul CJ că există blocaje financiare la spitalele de stat, din cauză că se fac deconturi preferenţial de către Casa de Asigurări, am avu acces la documentele financiare are acestor spitale private, dar nu este vina lor, este o problemă de sistem. Actele contabile dovedesc faptul că nu se fac deconturi preferenţial şi că sumele pe care le primesc cei de la private sunt chiar mai mici pe caz rezolvat. Aceste spitale private suplinesc lipsurile de la stat”, a subliniat Pascu.
Investiţia într-un accelerator linear de particule, necesar pentru tratamentul bolnavilor de cancer, este estimată la 1,6 milioane de lei, bani pe care, deocamdată, Ministerul Sănătăţii nu îi are. Veştile primite de autorităţile judeţene sunt însă şi mai proaste, fiindcă nici pentru anul viitor nu există fonduri în acest sens. Vechiul aparat de cobaltoterapie de la Secţia de Oncologie a Judeţeanului a fo