În mijlocul sezonui estival, staţiunile de pe Valea Prahovei sunt pline de turişti, iar acesta este momentul, pentru inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor să verifice unităţile de alimentaţie publică şi cazare, astfel încât să depisteze din timp neregulile din piaţa turistică prahoveană. Iată şi exemplele de până acum.
Inspectorii DSV Prahova au luat deja, la rând, aproximativ 200 de unităţi de alimentaţie publică din Ploieşti, Mizil, Câmpina, Azuga, Buşteni, Sinaia, Boldeşti-Scăeni, Vălenii de Munte, Breaza, Cornu şi Băicoi. Au fost controlate şase tabere şcolare, mai multe firme de catering, 28 de cantine publice, 121 de restaurante, fast-food-uri, pizzerii şi laboratoare de cofetărie şi patiserie, inclusiv cele din hiper şi supermarket-urile prahovene. La acestea s-au adăugat patru carmangerii, patru pieţe şi târguri agro-alimentare.
Verificările de până acum au vizat nu doar condiţiile de igienă, ci şi documentele firmelor, spaţiile de depozitare, regimul termic şi monitorizarea temperaturilor la care erau expuse alimentele, valabilitatea acestora, ambalarea şi etichetarea produselor. Nici personalul acestor unităţi nu a scăpat, fiind urmărite carnetele de sănătate şi echipamentele de protecţie.
Nereguli au fost cu duiumul, depozitare necorespunzătoare a produselor, etichetarea necorespunzătoare, lipsa documentelor de înregistrare sanitar-veterinară pentru comercializarea de produse alimentare, probleme care au atras 12 amenzi în valoare totală de 15.200 de lei.
Controalele vor continua şi în săptămânile următoare, pentru prevenirea apariţiei şi dezvoltării de toxiinfecţii alimentare. Sunt vizate toate unităţile de alimentaţie publică şi cazare de pe Valea Prahovei, Valea Slănicului şi Valea Teleajenului.
NU CUMPĂRAŢI ALIMENTE DE LA MOLDOVENI!
Nici în weekend verificările nu s-au oprit. Inspect